Informáciu nevieme overiť podľa žiadneho oficiálneho zdroja.
Výkonná riaditeľka Zväzu výrobcov hrozna a vína (ZVHV) Jaroslava Kaňuchová Pátková v SME (TASR) z januára 2008, hovorí, že na Slovensku sa ročne skonzumuje približne 60 miliónov litrov vína, pritom slovenskí vinári vedia vyrobiť a pokryť dopyt na trhu objemom 35 miliónov litrov.
V novšom článku denníka Pravda z augusta 2011 sme našli údaj, ktorý hovorí, že zahraničné stolové vína sú najlacnejšie a najpredávanejšie a tvoria až 50 percent spotreby všetkého vína.
V článku E. Žitňanského (Etrend.sk, 20. októbra 2011) sa zase uvádza, že domáca produkcia pokrýva 75% slovenskej spotreby, zvyšok je z dovozu, čo by činilo len 25%.