DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Jana Bittó Cigániková

SaS

Mňa odvolali zo zdravotníckeho výboru pre boj za ženské práva a mojim náhradníkom teraz je pani Záborská. To len, aby bolo všetkým jasné. Ona teraz riadi v tomto momente výbor.

Krajčí a Bittó Cigániková o zdravotníctve - 30.11.-0001
Pravda

Anna Záborská v súčasnosti pôsobí na pozícii podpredsedníčky Výboru Národnej rady pre zdravotníctvo. Po odvolaní doterajšej predsedníčky výboru má spolu s podpredsedom Jozefom Valockým vedúcu pozíciu pri riadení výboru. 

Poslankyňu Cigánikovú odvolali poslanci NR SR z pozície predsedníčky Výboru Národnej rady pre zdravotníctvo na podnet poslanca Martina Čepčeka 10. novembra 2022.

Čepček vo svojom návrhu uviedol ako dôvod pre odvolanie „nesplnenie odborných ani osobných predpokladov pre vykonávanie funkcie“. Kritizoval tiež nedostatočné vzdelanie a odbornú prax v zdravotníctve a „zneužívanie svojho postavenia vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky na presadzovanie svojej progresívnej ideologickej agendy“.

Po odvolaní poslankyne Cigánikovej ostala funkcia predsedu dočasne neobsadená a výbor začala riadiť podpredsedníčka Anna Záborská spolu s druhým podpredsedom Jozefom Valockým. 

Dátum zverejnenia analýzy: 29.11.2022
success
error