DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Milan Krajniak

SME RODINA

Anonymná adminovská stránka polície (na FB, pozn.), nepodpísaná.

Krajniak a Richter na TA3 - 30.11.-0001
Nepravda

Facebooková stránka Polície SR pod príspevkami neuvádza meno autora. Polícia ako štátna inštitúcia v príspevkoch vystupuje ako celok, jej oficiálna komunikácia nie je anonymná.

Správcom facebookovských profilov polície, čiže zodpovednou osobou za zverejnené príspevky, je David Púchovský. Na túto skutočnosť poukazuje aj jeho oficiálny profil na sieti LinkedIn. Táto informácia je verejne dohľadateľná, Krajniakov výrok preto hodnotíme ako nepravdivý.

Na základe doplnenia od ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny dopĺňame odkaz na rozhovor s policajným prezidentom Štefanom Hamranom v Denníku N z 3. novembra 2022, v ktorom hovorí o viacerých zamestancoch: Je ich tam viac, jeden by to nezvládol, aj on má nárok na dovolenku. Sú vystavovaní enormnému tlaku a politicky exponované osoby nemajú problém vysielať výhražné odkazy." 

Kvôli bezpečnosti preto polícia konkrétne mená zamestnancov nezdôrazňuje a nepodpisuje jednotlivé príspevky, informácie o administrátoroch sa však dajú dohľadať a stále sa jedná o oficiálnu komunikáciu inštitúcie.

Dátum zverejnenia analýzy: 18.11.2022
success
error