DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Tomáš Taraba

Život - NS

Pretože verejnoprávna televízia za 4 roky ma sem nepozvala ani raz, tak som chodil aj do alternatívnych médií. ja som patril medzi štyroch najvplyvnejších politikov na sociálnej sieti a vy za 4 roky napriek tomu, že už bolo jasné, že 70 % voličov je na strane opozície, ste si za 4 roky nenašli priestor ma sem pozvať.

Tomáš Taraba a Igor Matovič v O 5 minút 12 - 08.10.2023
Pravda

Tomáša Tarabu pozývali do diskusných relácií televízie Markíza, TA3 a TV Joj, avšak v relácii O 5 minút 12 v RTVS nevystúpil, výrok preto hodnotíme ako pravdivý. RTVS pozývala Tarabu do relácie Sobotné dialógy v auguste 2023, pozvanie však odmietol.

Za rok 2022 sa Tomáš Taraba umiestnil na treťom mieste v rámci rebríčka slovenských politikov s najvyšším počtom interakcií na sociálnej sieti Facebook, s 3,57 milióna interakciami. Podľa informácií z Tarabovho Youtube kanálu, bol minimálne šesťkrát hosťom v diskusnej relácii Infovojna a minimálne trinásťkrát v televízii Slovan. Obe médiá označil portál Konšpirátori.sk za šíriace nebezpečné konšpirácie.  

Necelých 70 % voličov by podľa prieskumu už v polovici roka 2022, predtým než vládnu koalíciu opustila strana SaS, dalo hlas opozičnej strane. 

Zúčastnil sa nasledujúcich televízinych diskusií:

Dátum zverejnenia analýzy: 29.10.2023
success
error