DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Boris Kollár

SME RODINA

Koniec koncov, pamätáte si, keď boli tie správy, s ktorými keď Kočner sa bavil s Bödörom a hovorí, že Kollár sa nesmie dostať do volieb 2020, nesmie ho tam pustiť, Mumla musí byť odstavená - ministerka spravodlivosti. Musíme tam dať Jankovskú a potom ho zavrieme. Potom nás nelegálne odpočúvali - Krajniakovu kaviareň.

Voľby 2023: Peter Pellegrini a Boris Kollár - 07.09.2023
Pravda

Marián Kočner si s Norbertom Bödörom v roku 2018 písali o Borisovi Kollárovi, v komunikácií cez aplikáciu Threema ho nazývali Vlekár. Podľa Denníka N sa v policajnom zázname písalo, že Kočner sa snažil o diskreditáciu politikov, vrátane Borisa Kollára. Kočner sa mal s Bödörom dohadovať, že  „vlekár nemôže ísť do ďalších volieb”. Výrok hodnotíme ako pravdivý. 

O bývalej ministerke spravodlivosti Lucii Žitňanskej si Marian Kočner písal v marci 2018 s Alenou Zsuzsovou. Kočner po jej odchode z Mostu-Híd napísal: „Mumla ide do p..e. To je najväčší úspech. Tá k...a mi išla po krku. Žitňanská. Miesto mumlavej nech dôjde ktokoľvek, bude ministerstvo riadiť Monika Jankovská. A to je moja opička.” 

O prítomnosti dvoch nelegálnych odpočúvacích zariadení v Krajniakovej kaviarni vypovedal v novembri 2020 bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó. Dôvodom odpočúvania mala byť diskreditácia Borisa Kollára,  keďže jeho strana Sme rodina odoberala voličov strane Smer-SD. V kaviarni sa stretával aj so svojimi stráníckymi kolegami. 

Získané odposluchy mal Makó odovzdávať bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi a oligarchovi Norbertovi Bödörovi. Podľa záznamov, ktoré sa našli u Kočnera, bola kaviareň aj sledovaná.

Dátum zverejnenia analýzy: 20.09.2023
success
error