DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Igor Matovič

OĽaNO

Ja som to ľuďom sľúbil (neprijatie registrovaných partnerstiev, pozn.) 15. septembra 2019, keď si dobre pamätám pred Bonaparte, mali sme tlačovku. Sľúbili sme tam pár vecí, ktoré určite neurobíme alebo ktoré urobíme, keď sa do vlády dostaneme.

Matovič a Viskupič o LGBTI+ - 30.11.-0001
Pravda

Výrok hodnotíme ako pravdivý, pretože súčasný minister financií Igor Matovič skutočne na tlačovej konferencii 15. septembra 2019, pred budovou Bonaparte, sľúbil, že okrem iných požiadavok nevstúpia do vlády, ktorá by prijala registrované partnerstvá. 

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič 15. septembra 2019 usporiadal tlačovú konferenciu, na ktorej predstavil jeho plán “Ako poraziť mafiu”, Prvá časť jeho plánu s názvom “Nestrašme ľudí” zahŕňala aj úplné odmietnutie toho, že by OĽaNO bolo vo vládnej koalícii, ktorá predloží návrh zákona o registrovaných partnerstvách (čas 11:00). Igor Matovič vo svojom pláne taktiež odmietol vstúpiť do vlády, ktorá by chcela prijať adopcie detí homosexuálnymi pármi, presadzovala uvoľnenú drogovú politiku, zrušila sociálne výhody pre ľuďí alebo by súhlasila s kvótami na migrantom. Líder hnutia OĽaNO týmto reagoval aj na strany PS/Spolu a KDH, ktoré pred voľbami rozoberali prípadné podmienky schválenia či neschválenia registrovaných partnerstiev.

Dátum zverejnenia analýzy: 02.11.2022
success
error