DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Jana Bittó Cigániková

SaS

Ťažko sa to počúva, keď mi niekto, kto chce zakazovať vlajky, kto chce zakazovať hovoriť o tejto komunite na školách, po tejto vražde keď povie, že jednoducho necíti zodpovednosť, pán Gyimesi.

Výroky politikov o právach LGBTI+ ľudí - 30.11.-0001
Pravda

V máji 2022 poslanec za OĽaNO György Gyimesi predložil spolu s opozičným politikom Tomášom Tarabom návrh o zákaze dúhových vlajok. Jednalo by sa aj o zákaz vyvesenia dúhových vlajok na verejných budovách. 

V diskusii pre TA3 sa v nedeľu 16. 10. 2022 vyjadril: „som za to, aby sa na školách viedlo k tolerancii. Nielen k LGBTI komunite, ale ku všetkým menšinám.” Explicitne ale nepovedal, že by podporil zmenu školských osnov, aby sa o tom v škole hovorilo. Zákaz prezentácie a výučby sexuality propagujúcej homosexualitu, zmenu pohlavia alebo odchýlku od rodovej identity určenej pri narodení predložili 30. septembra 2022 Kuffovci.

Gyimesi dodal, že za incident pred Teplárňou necíti zodpovednosť a ani vinu, pretože mladík, ktorý zabil ľudí na Zámockej, bol podľa neho radikalizovaný na amerických sociálnych sieťach.

Dátum zverejnenia analýzy: 02.11.2022
success
error