…napríklad v Új Szó som spomenul, (…) práve toto som spomenul Dunajskú Stredu, spomenul som aj Šamorín (že kandidáti MOST-HÍD neuspeli v týchto mestách, pozn.) (…).

Predseda Národnej rady SR má na mysli článok, ktorý zverejnil denník Új Szó 12. novembra 2018. Predmetom článku bolo hodnotenie komunálnych volieb predsedom strany MOST-HÍD, Bélom Bugárom a predsedom strany SMK-MKP Józsefom Menyhártom. Na otázku, čo hodnotí ako neúspech, Bugár spomenul Dunajskú stredu a Šamorín. Podľa jeho slov tie mestá sú typickými mestami, kde kebyže namaľujú logo SMK  na mačku, tak aj tá vyhraje voľby. Výrok hodnotíme ako pravdivý.  
Otázka: "Mi az, amit kudarcként éltek meg? Hogyan értékelik az MKP dunaszerdahelyi kiütéses győzelmét?" 
Odpoveď Bélu Bugára: "Dunaszerdahely és Somorja az a két tipikus város, amelyre ráillik az a korábbi mondás, amely szerint, ha az MKP logóját egy macskára festenék rá, ott az is megnyerné a választásokat. Dunaszerdahelyen és Somorján mindig ez jön be, és ezzel képtelenek vagyunk bármit tenni. Tudni kell ezzel is élni. Van azonban egy ennél is fontosabb tényező. Látnunk kell, hogy azokon a településeken, ahol a Híd és az MKP, külön-külön vagy közösen elvesztették a település feletti irányításukat, már képtelenek ezt visszaszerezni." 

Výrok bol spomenutý v

Braňo Závodský Naživo, Braňo Závodský

Bugár pre Rádio Expres

Predseda Národnej rady SR a predseda strany MOST-HÍD Béla Bugár bol hosťom relácie Braňo Závodský Naživo 13. novembra 2018. Bugár sa venoval hlavne výsledkom komunálnych volieb a jeho kandidatúre na post prezidenta SR.