DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Denisa Saková

Hlas

…vzhľadom na tú situáciu minulého týždňa, sme povolali dobrovoľné hasičské zbory nielen zo Žilinského kraja, ktoré operujú už vlastne od začiatku tejto mimoriadnej situácie na tom území, ale včera vlastne prišlo 400 dobrovoľných hasičov z Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho a Košického kraja. Banskobystrickí, Trenčianski a Prešovskí zostali naďalej v zálohe.

Ministerka vnútra na TA3 - 29.01.2019
Pravda

Vo viacerých obciach Žilinského kraja bol vyhlásený mimoriadny stav po snehovej kalamite z dňa 19. januára 2018. Hovorkyňa Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) informovala, že na severe Slovenska pomáha vyše 400 dobrovoľných hasičov z viacerých krajov Slovenska. Výrok hodnotíme ako pravdivý. Ako uviedla Farkasová, päť autobusov s 250 hasičmi dorazilo z okresov Galanta, Dunajská Streda, Komárno, Prešov, Sabinov, Bardejov, Pezinok, Senec, Senica, Skalica a Nové Zámky. Približne stovka ďalších sa na sever Slovenska dopravila iným spôsobom.

Pred hodinou prišlo na miesto 100 členov DHZO z Prešovského kraja, ktorí budú pomáhať v obciach Zákamenné, Novoť a Krušetnica. Pred pár minútami dorazili do Oravskej Lesnej aj posledné tri autobusy. Dobrovoľní hasiči z autobusu z Nitrianskeho kraja smerujú na pomoc do obce Mútne, posádky z autobusov z Bratislavského a Trnavského kraja budú odstraňovať následky snehovej kalamity v Oravskej Lesnej,“ informovala Farkasová o koordinácii dobrovoľných hasičov v deň kalamity.

Dátum zverejnenia analýzy: 20.01.2019
success
error